maletisikte

Alla inlägg den 26 april 2012

Av Måletisikte - 26 april 2012 21:25

Dessa träningskläder köpte jag i Stockholm. Byxor, tröja och linne (från peak) Riktigt nöjd! :)

   

Av Måletisikte - 26 april 2012 19:33

Hur mår jag idag?

Betydligt bättre än igår. Men det känns ändå att man inte får i sig många kalorier då humöret inte alla gånger är på topp ;) Men jag är inte lika trött idag som igår, Hungerkänslor har jag då och då men jag känner mig så sjukt motiverad nu så det spelar ingen roll! Loka Citron hjälper mig!


Jag hoppas nu att jag kommer klara det här ett tag, sa 2 veckor från början men nu vill jag verkligen gå ner känner jag så jag hoppas jag kanske klarar en månad! :D Det är ju sommar snart ;) Men vi börjar med 2 veckor så får vi se hur det känns sen.


Det blir bara jobbigt om jag säger att jag SKA klara en månad och så håller jag på och spy på sopporn efter 2 veckor.. Så allt över 2 veckor är en bonus ;)

Av Måletisikte - 26 april 2012 18:51

Idag har jag tränat en halvtimme med min PT. Ett kort men intensivt och svettigt pass ;) Det var 5 olika övningar och varje övning skulle jag kötta på i 30 sek utan vila, sedan direkt viadre till nästa övning. När jag hade gjort alla 5 övningar fick jag vila en minut och köra på lika igen osv... Skitjobbigt var det, trodde jag skulle dö. Men jag KÄMPADE på och det känndes otroligt bra efteråt.


Efter passet duschade jag och gjorde mig klar för Xtra vaganza möte.


Vi började med mental träning. och idag pratade vi om "njutning".

Hur kan man njuta av livet utan mat alla gånger?

Och när man äter ska man njuta, och inte slänga i sig maten!


Vi människor tar ofta till mat som njutning i livet. På fester, kalsas, julbord, fredagsmys, fika m.m. Ja mat använder vi nästan alltid som njutning. Det gäller bara att inte göra det för ofta. Vad kan man ersätta njutningen i livet förutom mat.

Måste vi välja den "fetaste" maten på en restaurang bara för att kompisen gör det?

Mycket man kan fundera på!....


Saker som vi kom fram till är njutning i livet kan t.ex vara: Egentid, vara ute i trädgården, skogen, Tid med hunden, rida, skogspromenader, bada, sola, resa, umgås med vänner, sex, När allting är klart i hemmet och man kan sätta sig och njuta, musik, film, läsa en bra bok, måla naglarna... Kan skriva hur mycket som helst.


Det gäller att komma på vad man själv njuter av och tilllåta sig själv att njuta också. Att ta en liten stund för sig själv och njuta varje dag. Det kan vara att man bara tänker "gud vad gott det är med kaffe" och verkigen njuta av kaffe, eller vad som helst.


jag tycker det här är otroligt viktigt! Den mentala biten hjälper mig otroligt mycket, att fokusera på målet. Att ha ett tydligt mål. Är målet lite suddigt hamnar man sällan där. Tyvärr! Ofta ramlar man precis på målsnöret och går lätt tillbaka til gamla vanor.


Viktminskning är så mycket mer är bara träning och nyttig mat. Det är så mycket tankar som man behöver ändra om man ska klara av att hålla målet. Att hantera känslor på ett annat sätt än med mat. Stressätande, tröstätande m.m


Ovido - Quiz & Flashcards